Tuesday, June 5, 2012

Остров на Авалон и на островот Sarras никогаш не биле во Гластонбери
Insula auallonis auida funere paganorum, pre ceteris in orbe ad sepulturam eorum omnium sperulis propheciae vaticinantibus decorata, & in futurum ornata erit altissimum laudantibus. Abbadare, potens in Saphat, paganorum nobilissimus, cum centum et quatuor milibus domiicionem ibi accepit. Inter quos ioseph de marmore, ab Armathia nomine, cepit sompnum perpetuum; Et iacet in linea bifurcata iuxta meridianum angulum oratori, cratibus praeparatis, super potentem adorandam virginem, supradictis  sperulatis locum habitantibus tredecim. Habet enim secum Ioseph in sarcophago duo fassula alba & argentea, cruore prophete Jhesu & sudore perimpleta. Cum reperietur ejus sarcofagum, integrum illibatum in futuris videbitur, & erit apertum toto orbi terrarium. Ex tunc aqua, nec ros coeli insulam nobilissimam habitantibus poterit deficere. Per multum tempus ante diem Judioialem in iosaphat erunt aperta haec, & viventibus declarata. 
  Hucusque melkinus.

Во антички времиња околу 350 п.н.е. грчки навигатор кој го посети Велика Британија напиша списание и во него тој го опиша еден остров каде што калај е произведен и тој го нарече риба островот или на грчки ихтисот, Ichthus и Ikhthus односно на островот Ictis. Овој остров е опкружен со Pilchards во одредени периоди од годината па оттаму и името. Калај трговија која постои уште од 1000bc преку феникиски трговци подоцна беше коментира од страна на латински хроничар име Диодор и неговите коментари на британскиот беа тоа. Жителите кои живеат во близина на испакнат на Велика Британија, познат како Belerium, рудникот калај и кога тие го стопи во калај инготи, тие го носат до некој остров, кој се наоѓа надвор Велика Британија, и се нарекува Ictis. За на опаѓа е на плима, во просторот помеѓу овој остров и на копното е оставена сува и тогаш тие може да се пренесе на калај во големи количини во текот на островот на нивните вагони. Ова е на островот Бурх остров во S.Devon со песок насип што се суши надвор мала плима врз кои коли на метални спомнува Pytheas биле донесени надолу од јужна Dartmoor преку Loddiswell по древна количка песна. Единствениот "linch игла 'од една од овие вагони пронајдени во Девон и Корнвол од ерата pytheas" е пронајден на истиот пат од Dartmoor да Ictis. Тие патувале заедно со прилив на пат во Aveton Gifford да стигнат на островот IctisКако и многумина се свесни постои легенда во Корнвол дека Јосиф од Ариматеја чичко Исус беше конзервата трговец и дека тој дошол до овој брег да ги собереш калај со Исус кога тој сè уште беше момче. Никој не беше сосема сигурни зошто Ictis беше наречен Emporium што значи место на пазарот, но тоа сега е познато дека во рамките на овој остров е стар свод првично се користи за чување на калај од страна на старите рудари, но околу времето на Римјаните ја нападна Британија ова дојде многу тешко да се задржи тајна, па Јосиф купи овој остров со големи метални свод во неа. Телото на Исус е допрва треба да бидат откриени во рамките на островот. Ова е причината зошто евангелијата се однесуваат три релевантни факти, гробот му припаѓал на Јосиф, тоа беше hewed од гробот кој постои друг човек што го остана во пред и во него беше бело платно. Тоа е она што евангелијата се согласуваат врз но тие нека не се на тој сајт гробот е во Англија. Всушност Страбон друг хроничар наведува дека капетанот трчаше неговиот брод на карпите наместо подарите на позиција острови до Римјаните и тоа само така се случува, дека до овој остров имаме само два поморски урнатините од античкиот калај индустрија. Ова е местото каде најголемите кеш на метални шипки се најде само неколку милји од ictis.Melkin пророк и монах кој живеел во околу 450 до 650AD напиша многу чудно пророштво на латински, кој до сега остана една мрачна фигура на литература која дава насоки за погребот место на Јосиф од Ариматеја. Џозеф би требало да има со него она што се смета за Светиот грал со него каде тој е погребан на островот Авалон.За многу години Грал ловци се претпоставува дека Грал и Јосиф лага на Гластонбери но пророштво беше дадена во форма на мозаик и неодамна оваа загатка е отклучена и сега е откриено во една книга наречена 'И дали тие нозе ". На книгата Дали и оние Feet "е именуван по песната напишана од Вилијам Блејк кој како и повеќето Британци знаеме е химната на Ерусалим, кој зборува за Нов Ерусалим кои постојат во Велика Британија и го поставува прашањето" Исус "нозе одиме по пријатен пасишта на Англија зелена боја. Па сега имаме одговор, бидејќи Исус е погребан во рамките на овој остров покрај Јосиф од Ариматеја.На пророкот melkin го посети гробот откако кралот Артур бил погребан таму и остави овие насоки за своето потомство дека би можеле да се открие неговиот гроб сајт и повикува на остров на остров Авалон.Островот на Авалон, coveting незнабожците во смртта, над сите други (места) во светот, бидејќи тие имаат свои Погребението таму и тоа е почестен со кружница која portends на пророштвото (и овој круг е камен круг на Avebury). Таа потоа продолжува да се каже дека во иднина на островот ќе бидат украсени од страна на оние кои даваат пофалби до највисоките и 'Abbadare "(што преведено значи бисер на таткото, кој е, се разбира Исус) силен во пресудата на највозвишените на оние странци спие 104 наутички милји од Avebury, и од кого тој recieved погребване од страна на морето од Јосиф кој е именуван по Ариматеја, и тој исто така ги презема неговиот вечен одмор таму, и тие лежат на јужните вилушка на "bifurcated Meridional" линијата во еден агол на крајбрежниот Tor, во кратер, над кој може да се обратите на крај на работ како што беше веќе подготвени високо во Ictis. оваа гробница е сега нивната живеалиште и се наоѓа 13 степени од ул. Мајкл Ley линија.Тоа е она што melkin ни кажува и тоа е изнесена од збор до збор така дека пророштвото може потполно да се разберат во книгата и дали тие нозе. Кликнете на линкот погоре.Темпларите изградено низа на цркви посветена на свети Мајкл кои се состојат од Михаил Ley линија и како Свети Михаил монтирање во Корнвол овој мал остров имаше Михаил црква на тоа, но тоа е татко Добра 1/15 век лицемер монахот кој ја потврдува оваа позиција кој ни кажува дека Јосиф од Ариматеја е "внимателно скриени" во Montacute и може да се види дека линијата поминува низ St.Michaels ридот каде што има еднаш, исто така, стоеше една црква посветена на него точно 104 милји на А линија која е BIFURCATED ВО ТРИНАДЕСЕТА диплома и тече низ MONTECUTE. Многу научници и историчари дека се занимавале со материјал Гластонбери велат дека Melkin беше изум на twelvth или XIII век. Ова едноставно не е точно и оваа позиција е само пристигна во затоа што никој не бил во можност да Пророштво дешифрира Melkin пред сегашната ера. Запрашајте се, зошто некој би се направи мозаик дека никој не може да се разбере уште сите детали во неа, се толку прецизни и да доведе до многу островот име во пророштвото. Не само што Melkin пишуваат оригиналот на книгата Грал со кој се воспоставува на локацијата на овој остров, но Леонардо да Винчи бил свесен за тоа каде овој остров бил и исто така ни кажаа дека во неговите слики на Мадона и yarnwinder тој ќе ни покаже каде оваа Островот е. Тој сликал две Yarnwinder слики кои покажуваат точно каде на географска локација е. Можеме да видиме дали ние се спојат двете слики кои знаеме дека се дело на него, тој дава секој географски детали што лоцира островот на Авалон како денешен ден Бурх остров во Девон кои ние исто така може да се види на истата оваа перспектива на Google Earth.Ова е комплицирана приказна, но тоа се открива во овој нов и просветителската книга, која дава докази за тоа како овој остров станал познат како остров на Sarras во Грал приказни и како Торино покров е всушност вистинскиот гроб крпа на Исус видел од страна Melkin и дека тој се осврна на тоа како "Duo Fassula".Всушност може да се види латински опис Melkin е совпаѓа со покровот целосно, ако ние се разбираме дека неговата загатка на дуото Fassula е навистина Duplico Fasciola или двојно повеќе од гробот крпа поради тоа што вели дека ....Habet enim secum Ioseph во sarcophago дуо fassula Алба и argentea, cruore prophete Jhesu & sudore perimpleta: Џозеф има со него во ковчегот на двојната бели ленени крпа покриени со крв и пот на пророкот Исус, кој беше укината околу него.Темпларите кој го изградил St.Michael цркви да се одбележи овој гроб сајт закопувале и своите богатство на овој остров на Божик во 1307 по пристигнувањето во три богатство бродови. Како ги истоваруваат богатство и пред тие да затвори гробот за последен пат еден од нив, (веројатно Џефри де Charney) отстранета од Покровот на Исус од гробот кој е моментално на exibit во Торино.Тело кралот Артур исто така, беше погребан во рамките на овој остров а тоа е дека тука дошол да се погледне за чудо да се излечи неговата фатална рани по битката за неговото царство како знаеше дека Исус бил погребан во него. Goeffrey на Соединетите Американски Држави, исто така, раскажува дека Артур е погребан на островот Авалон но тоа е Melkin кој потврдува имаме право локација со кажување на зборот Supradictis што значи до високо IctisИ дали тие нозете од Мајкл Goldsworthy, е откривајќи книга со сите карти и доказ дека објаснува како тоа е тоа, она што беше познат како Грал Ковчегот во Грал романси содржи Исус тело и го потврдува тоа како на сликата на Торино Покровот беше формулирана во кедар масло. Мистеријата е сега откри, но она што светот ќе учат од ова откривањето на гробот на ова свето островот и каков ќе биде ефектот на откривањето на оваа гробница и неговата содржина на сите поголеми религии денес.Ова е возбудлива книга објавен на ebook или во мат и е полн со одлични фотографии и дијаграми кои обезбедуваат докази.


No comments:

Post a Comment